Erik Mekkes: 'Hele mooie mix van theorie en praktijk’

Emmen - De studenten van Stenden, ze kwamen en ze gingen. Waar zijn ze gebleven en hoe kijken ze terug op hun studie?

Veertien jaar na afstuderen is hij onverminderd positief over zijn studie Logistiek en Economie aan de Hogeschool Drenthe, de voorloper van Stenden. Hij is van de tweede lichting van die opleiding. Hij roemt het thematische onderwijs. ‘Een hele mooie mix van theorie en praktijk, waar je in de themagroepen initiatief leerde te nemen’. Inmiddels is hij warehouse manager bij Oldenburger|Fritom in Veendam en geeft hij leiding aan zo’n vijftig medewerkers. Wij spreken met Erik Mekkes (Beilen, 1978), afgestudeerd in 2001.

Hoe is je carrière tot dusver verlopen?

Na mijn afstudeerproject bij Penske Logistics in Coevorden, kon ik daar blijven werken. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar Oldenburger|Fritom, een van de zeven bedrijven van de Fritom-holding. Je kunt ons geen transportbedrijf meer noemen. Wij zijn een logistiek dienstverlener die de klant ‘ontzorgt’, een regiefunctie heeft en toegevoegde waarde levert. Behalve warehousing & transport managen wij bijvoorbeeld  diverse andere value added services, zoals douaneafhandeling en projectmanagement met supply chain engineers, die met kostenbesparende initiatieven komen.

Wat maakt je werk interessant?

De afwisseling. Elke dag zijn er nieuwe uitdagingen. Verder het meedenken met de klanten. 80% van mijn tijd ben ik met de klanten bezig. Ten slotte is het leuk om de medewerkers uit te dagen en veranderingen te realiseren.

Wat verdien je?

Ik heb een heel goed salaris, maar dat hoeft van mij niet in de krant. Voor mij staan de uitdaging en het plezier in het werk voorop.

Hoe kijk je terug op je studie op Stenden?

Ik ben nog steeds enthousiast over het onderwijsconcept. Elke periode van acht weken was opgebouwd rond een thema waarin steeds een verschillend aspect van de logistiek centraal stond. Je had een zekere vrijheid, maar voelde ook een echte verantwoordelijkheid. Ook het samenwerken in internationale groepen was leerzaam.

Hoe zie je de toekomst?

Voor mijn vriendin Renée en mijn zoon van drie en dochter van één hoop ik op gezondheid en geluk. Qua werk zou ik nog wel een of twee grote internationale accounts binnen willen halen, voor wie wij de regiefunctie kunnen vervullen.