WKE heeft nieuw bestuur

Emmen - Op een ledenbijeenkomst in de kantine heeft WKE een nieuw bestuur gepresenteerd. Dit bestuur treedt in de plaats van het interim-bestuur dat de afwikkeling met de belastingdienst heeft verzorgd.

Het nieuwe bestuur zal bestaan uit voorzitter Willem Zwikker, secretaris Frank Brookman, penningmeester Rick Zwikker en algemeen bestuurslid Dirk Jan Gossen. Waarschijnlijk zal dinsdag, wanneer de  eerste bestuursvergadering wordt gehouden, zich nog een vijfde bestuurslid (tevens oud voetballer) bij dit bestuur voegen.

Voorzitter Willem Zwikker liet in zijn eerste toespraak er geen gras over groeien over de financiële situatie waarin WKE thans verkeert. Er zit helemaal niets meer in kas. Er zijn de afgelopen weken nog lijken uit de kast gekomen, er zijn alleen maar rekeningen. Daarom zal er hard gesnoeid moeten worden. De spelers van de eerste selectie zullen akkoord moeten gaan met versoberde contracten. Toch gaat Zwikker er van uit dat er gewoon topklassevoetbal gespeeld kan worden.

Volgens de nieuwe voorzitter moet de gezelligheid terugkomen bij WKE. Vroeger hadden we hier altijd geweldige feesten in de kantine. Thans komen er 25 man en een paardenkop. Voor een betere binding met de regio worden er spelers dicht uit de buurt benaderd om bij WKE te komen spelen in het eerste of in het nieuw op te richten beloften team.

(Bert Oldenburger)