Zeven jaar cel geëist in zaak André Lubbers

Klazienaveen - Tegen elk van de vier verdachten in de moordzaak van André Lubbers uit Klazienaveen heeft het Openbaar Ministerie in Groningen zeven jaar celstraf geëist. Dat doet zij wegens het medeplegen van diefstal met dood tot gevolg.

Het gaat om een 25-jarige man uit Coevorden, een 29-jarige man uit Emmen, en 26-jarige man uit Emmen en 25-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Zij worden verdacht van diefstal met geweld die de dood ten gevolge had.

Per ongeluk

Tijdens de zitting ontkenden de verdachten hun betrokkenheid, maar uit onderzoek van hun mobiele telefoons blijkt wel dat zij ten tijde van het delicht in de buurt waren.  Ook is DNA van een van de verdachten aangetroffen in de woning. De vriendin van een van de verdachten verklaarde dat het slachtoffer per ongeluk in zijn gezicht geschoten; dat zou zijn gebeurd toen hij tijdens een uit de hand gelopen inbraak een vuurwapen op zich kreeg gericht.

Morgen wordt de zaak vervolgd en komen de advocaten met hun pleidooi.

Lubbers werd op 11 augustus 2012 dood aangetroffen in zijn woning aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen. Onderzoek wees uit dat hij door vuurwapengeweld om het leven is gekomen.

Lees ook:
OM stelt behandeling moordzaak Lubbers uit
Politie: 'André Lubbers is neergeschoten'
Onderzoek gestart naar dood André Lubbers
Het speciale dossier op deze site.