Mariël en Tessa met Oranje -17 zeker van EK

Kutaisi - Mariël Beugels uit Benneveld en Tessa Hilbrands uit Oosterhesselen hebben zich zondagmiddag met Oranje -17 geplaatst voor het Europees Kampioenschap, dat van 13 tot en met 23 augustus in Macedonië op het programma staat.

De ploeg van bondscoach Robert Nijdam won in het Georgische Kutaisi na een bloedstollend duel met 28-30 van Litouwen. Hierdoor eindigt Nederland achter Noorwegen als tweede in kwalificatiegroep 3. Het duel tegen Litouwen was een echte finale. Het was fysiek zwaar tegen de grote schutters uit Litouwen. De Oranje-meiden moesten veelvuldig een achterstand ombuigen, maar door vechtlust en mentaliteit knokte de ploeg zich knap terug. Naast Beugels en Hilbrands maakte ook Merel Freriks deel uit van de selectie. Alle drie zijn ze actief voor E&O uit Emmen.

Doelstelling behaald

Met de kwalificatie voor de EK hebben we onze doelstelling behaald. Na de topwedstrijd tegen Noorwegen, waar we gelijkwaardig waren maar na een strafworp verloren, hebben we tegen Georgië door mooie combinaties en een echte teamprestatie eenvoudig gewonnen’, aldus bondscoach Robert Nijdam. Het is de negende keer achtereenvolgende keer dat de Dames -17 zich plaatsen voor een titeltoernooi. Sinds 2007 waren de jeugdige Nederlandse handbalsters ieder jaar met wisselend succes actief tijdens een EK of WK.