Lichtkunstwerk tunnel maakt kans op internationale lichtprijs

Emmen - Het lichtkunstwerk in de Hondsrugtunnel in Emmen is genomineerd voor de zesde editie van internationale Lamp Lighting Solutions Awards.

Dit is een prestigieuze prijs voor projecten waarbij verlichting in relatie tot architectuur op creatieve, innovatieve en duurzame wijze is toegepast.

Bij de laatste 16

Het grootste lichtkunstwerk ter wereld is genomineerd in de categorie ‘Urban and Landscape Lighting’. In deze categorie wordt gekeken naar creatief gebruik van verlichting in het openbaar gebied, zoals bruggen, wegen, tunnels en parken. Uit de 600 inzendingen uit de hele wereld zit het kunstwerk bij de laatste 16. Een jury van internationale architecten en ontwerpers maakt in juni in Barcelona de winnaar bekend.

Wethouder Bouke Durk Wilms: 'Deze nominatie is geweldig nieuws. Emmen staat nu in dit rijtje naast de wereldsteden als Chicago, Madrid en Singapore. Het lichtkunstwerk in de Hondsrugtunnel gaat nu de hele wereld over. Uit verschillende landen is al belangstelling getoond voor ons lichtkunstwerk. We mogen hier ontzettend trots op zijn.'