D66 houdt bustour door Drenthe

Meppel - De landelijke bustour van D66 bezoekt de provincie Drenthe in het kader van de Provinciale Staten verkiezingen. De Drentse kandidaten gaan samen met landelijke politici onder andere flyeren op het station in Meppel.

Na het flyeren zullen ze in de campagnebus stappen richting Hoogeveen.

Drenthe beschikt over een groot aantal toonaangevende bedrijven. Als voorbeeld daarvan wordt aankomende donderdag een bezoek gebracht aan de geavanceerde fabriek van Fokker Aerostructures. Een bedrijf dat een grote bijdrage levert aan innovatie en aan de Drentse economie. De Drentse kandidaten en landelijke kopstukken zullen uitleg krijgen over de plannen en productie van Fokker.

Daarna gaat de reis door naar Emmen waar de Drentse D66 kandidaten op straat gaan debatteren met inwoners van de gemeente Emmen over het belang van de Provinciale Statenverkiezingen. Onder de slogan ‘Uw stem telt dubbel’ wordt ook de link met de verkiezing van de Eerste Kamer gelegd.

Het Drentse deel van de landelijke bustour eindigt in Assen waar een werkbezoek gebracht wordt aan de succesvolle start-up Catawiki.

Deelnemende Tweede Kamer leden Wouter Koolmees, Paul van Meenen en Magda Berndsen en Eerste Kamerleden Hans Engels en Joris Backer reizen vervolgens door naar Groningen om in die provincie de campagnedag af te sluiten.