Drentse lijsttrekkers lanceren StemWijzer

Assen - De lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 18 maart, namen woensdag 11 februari als eerste de Drentse StemWijzer in gebruik.

Om kiezers te helpen bij het bepalen van hun keuze voor een politieke partij, heeft ProDemos deze StemWijzer ontwikkeld.

De StemWijzer is online te raadplegen op www.stemwijzer.nl/drenthe. Aan de hand van dertig stellingen komen bezoekers uit bij een overzicht van de partijen waarmee hun standpunten het meest overeenkomen.

“Met de StemWijzer wordt in een kort bestek duidelijk gemaakt waar het bij de provinciale verkiezingen om gaat”, zegt Jochum de Graaf van ProDemos. “De provincie is als overheidlaag niet bij iedereen even bekend. De StemWijzer helpt om mensen duidelijk te maken waar de provincie zich mee bezig houdt.”

Alternatief

Drenten kunnen zich voor de statenverkiezingen op 18 maart ook oriënteren via MijnStemhulp.nl. Deze onafhankelijke stemhulp onderscheidt zich door onafhankelijkheid en door de kiezers mee te laten denken over de stellingen.