Eerlijk Drenthe nu donderdag officieel open

Emmen - De bedrijfskleding is gepast. De laatste training zit erop. Het team van Eerlijk Drenthe is klaar voor de start. Op donderdag 12 februari opent de Emmer praktijkschool Pro-Emmen namelijk haar eigen winkel onder de naam Eerlijk Drenthe.

Burgemeester Cees Bijl van Emmen is de eerste klant. Vrijdag 13 februari gaat de winkel voor het publiek open. Praktijkschool Pro-Emmen is de eerste Drentse school die haar leerlingen op deze manier praktijkervaring laat opdoen. Verwachting is dat de jongeren op deze manier makkelijker aan een baan komen. Maandenlang is er getraind op de omgang met klanten, productkennis en andere belangrijke zaken. De winkel is zes dagen per week geopend. De scholieren worden begeleid door vrijwilligers met jarenlange winkelervaring.

Streekprodukten

Eerlijk Drenthe verkoopt streekprodukten in alle soorten en maten. Biologische boeren uit de omgeving staan garant voor de levering van kwalitatief hoogwaardige groenten en vlees. Onze cadeau-artikelen worden gemaakt door Pro-Emmen leerlingen en werknemers van Promens-Care,  de Trans en Baalderborg Groep.