Biobased Business Event Emmen

Emmen - De eerste editie van het Biobased Business Event in Emmen vindt plaats op dinsdag 17 maart. Een dag vol inspiratie, informatie en innovatie, voor én door ondernemers in de Groene Chemie zowel uit Nederland als Duitsland.

De Biobased Economy is de werkelijkheid van vandaag en het Biobased Business Event laat zien wat er allemaal is en kan! De focus ligt op vezels, garens, kunststoffen en biocomposieten. Het Biobased Business Event Emmen vindt plaats op een plek waar al veel biobased bedrijvigheid is: Het Emmtec Industry & Businesspark (Eerste Bokslootweg 17, Emmen) en is van 09:30-17:30 uur te bezoeken.

Met het Biobased Business Event Emmen worden de nieuwste ontwikkelingen in de Groene Chemie nog beter zichtbaar, en vinden ondernemers elkaar om producten verder te ontwikkelen. Op de beursvloer laten verschillende bedrijven zien welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van garens, vezels, kunststoffen en biocomposieten.

Inspirerende showcases

Gedurende de dag zijn er inspirerende showcases (Nederlands en Duits) en worden de resultaten van projecten uit het grensoverschrijdende programma Agrobiopolymeren gepresenteerd. Enkele showcases zijn:  

  • Cumapol en Bio BTX: Zij presenteren een product van 100% duurzaam polyester waar geen fossiele grondstoffen meer aan te pas zijn gekomen.
  • Bio4Pack (en PG Kaas) maakt biologische verpakkingen (zowel biobased als composteerbaar) voor levensmiddelen met een beperkte levensduur. Zij delen hun ervaring over het verder ontwikkelen van duurzame kaasverpakkingen.
  • Natural Plastics: heeft een complete lijn producten ontwikkeld, gepatenteerd en geproduceerd voor de meest duurzame wijze van het planten van bomen, deze lijn is volledig Biobased geproduceerd.

Ook zijn er pitches en vinden er presentaties plaats over biocomposieten en de toepassingsmogelijkheden in de bouw.De toegangskosten zijn € 35,- per persoon (excl. BTW) Tussen 9.30 en 17.30 uur zijn de diverse programmaonderdelen afzonderlijk te bezoeken.