Sterk Lokaal maakt kandidatenlijst voor verkiezingen bekend

Assen / regio - Sterk Lokaal, de nieuwe Drentse partij die meedoet aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Drenthe, heeft vandaag de kandidatenlijst bekendgemaakt. De partij had eerder al de top twee van de lijst bekendgemaakt.

De partij had eerder al de top twee van de lijst bekend gemaakt. Aimée Niebuir-Van der Ham uit Klijndijk en Harrie Kroeze uit Emmen voeren de lijst aan.

'Sterk Lokaal is er in geslaagd een zeer diverse lijst samen te stellen, een mix van ervaren en talentvolle mannen en vrouwen. Zo vinden we op de plaatsen drie en vijf Douwe Oosterveen en Kees Boonzaaijer, respectievelijke fractievoorzitters van Gemeentebelangen De Wolden en Stadspartij Plop Assen. Tussen hen in op plaats vier staat Wim Barkhuis uit Huis ter Heide, een man die zijn sporen heeft verdiend in vele besturen', aldus secretaris Douwe Oosterveen.

Trots

Lijsttrekker Niebuir-Van der Ham toont zich zeer trots met de kandidaten. 'Sterk Lokaal is een echte Drentse partij. Onze kandidaten komen uit de hele provincie, van Emmen tot Huis ter Heide en van Meppel tot Grolloo, uit steden en dorpen. Het zijn mensen die midden in de samenleving staan en zich voor die samenleving inzetten. Ze komen uit besturen van dorps-, sport- en belangenverenigingen. Dit zijn benaderbare mensen die bereid zijn te luisteren naar wat de inwoners van Drenthe bezighoudt en wat zij graag willen.'

Met deze lijst, en het programma dat Sterk Lokaal al eerder presenteerde, maakt de partij een sterke indruk. Met deze kandidaten laat Sterk Lokaal zien over de goede mensen te beschikken om de belangen van de inwoners van Drenthe te behartigen. Niebuir-Van der Ham: 'Dat is waar we voor staan. Onze leus: ‘Sterk Lokaal, de Drent centraal!’ geeft dat prima aan. De landelijke partijen vinden dit vooral Eerste Kamerverkiezingen, wij gaan ons inzetten voor Drenthe en haar inwoners.'