Taskforce gaat toekomst Philips Emmen onderzoeken

Emmen - Op initiatief van Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar heeft een Drentse bestuurlijke delegatie en de top van Philips overlegd over de toekomst van de armaturenfabriek in Emmen. Een taskforce gaat daarvoor onderzoek doen.

Ook wordt, onder voorzitterschap van werkgeversorganisatie VNO/NCW, onderzocht op welke wijze er zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden kan worden.

De taskforce zal bestaan uit vertegenwoordigers van Philips, de gemeente Emmen, de provincie Drenthe, het ministerie van Economische Zaken en VNO/NCW. Commissaris Tichelaar en ceo Hans de Jong van Philips geven de werkgroep de opdracht mee om grondig onderzoek te doen naar het voorgenomen besluit om de vestiging van Philips Lightning in Emmen eind 2016 te sluiten.

Mocht de uitkomst zijn dat sluiting van de vestiging onvermijdelijk is, dan zullen de betrokken partijen alle mogelijke alternatieven bekijken die zijn gericht op behoud van werkgelegenheid, of het scheppen van vervangende werkgelegenheid. De Taskforce brengt binnen drie maanden verslag uit.

Demonstratie

'U als werknemers hebt recht op duidelijkheid over uw toekomst. Die duidelijkheid komt er snel', beloofde Tichelaar na afloop van de bijeenkomst aan personeelsleden van Philips Emmen. Zij hielden vandaag een demonstratie op het plein voor het provinciehuis.

Philips voelt een zware verantwoordelijkheid voor het personeel in Emmen, aldus de heer De Jong. 'Wij waarderen de betrokkenheid van de regio en zullen graag een bijdrage leveren.'

Lees ook:
Dossier 'Sluiting Philips Lighting Emmen'