Provinciale lijsttrekkers in Drenthe presenteren zich

Assen - Met het stoppen van een stembiljet in een stembus gaf Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar symbolisch de aftrap voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart.

Dit deed hij tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari in het provinciehuis. Na een speciale verkiezingsact door jonge talenten van Kunstbende Drenthe, zijn de deelnemende partijen en hun lijsttrekkers aan het publiek voorgesteld.

Dertien partijen doen mee aan Statenverkiezingen

Dertien partijen hebben aangegeven deel te willen nemen aan de provinciale verkiezingen. Naast de partijen die momenteel vertegenwoordigd zijn in Provinciale Staten zijn dat de volgende partijen: SGP, 50plus Drenthe, Sterk Lokaal, Senioren Belang Noord en StemNL.

De dertien partijen starten hun verkiezingscampagne met de volgende lijsttrekkers:

- VVD – Henk Brink
- PvdA – Ard van der Tuuk
- CDA – Henk Jumelet
- ChristenUnie – Tjisse Stelpstra
- PVV – Nico Uppelschoten
- SP – Wim Moinat
- GroenLinks – Hans Kuipers
- D66 – Marianne van der Tol
- 50plus Drenthe – Frank Duut
- SGP – Willem van Hartskamp
- Sterk Lokaal – Aimée Niebuir-Van der Ham
- StemNL – Nog niet bekend
- Senioren Belang Noord – Bé Hoeksema

'Hoe ziet jouw Drenthe eruit?'

Naast de eigen campagnes van de deelnemende partijen, is een algemene campagne 'Hoe ziet jouw Drenthe eruit?' van start gegaan, met als doel om de verkiezingen onder de aandacht van de inwoners van Drenthe te brengen. In de campagne staan negen Drentse ambassadeurs centraal die in het dagelijks leven iets te maken hebben met de provincie.

De campagne start vooral online en wordt vanaf half februari verder uitgebreid naar regionale televisie en buitenreclame.

Meer informatie over de partijen, de verhalen van de ambassadeurs en de verkiezingsactiviteiten zijn te vinden op www.drenthe.nl/verkiezingen en op de Facebookpagina “Hoe ziet jouw Drenthe eruit?