De Stip gered van ondergang

Emmen - Het kleurrijkste kunstwerk van Emmen, De Stip, is gered. Emmenaren en anderen hebben voldoende geld bijeengebracht om het in 2010 onthulde kunstwerk komende zomer opnieuw te laten beschilderen door de Toyisten.

Vooral aan de achterkant bladdert de verf af en is een nieuwe verfbeurt noodzakelijk. Hiervoor moet zeker bijna 30.000 euro op tafel komen. Een sponsoractie heeft al 6000 duizend euro opgebracht en bedrijven hebben aangeboden de verf voor hun rekening te nemen.

Volgens woordvoerder Johan Stuulen van de stichting Living Industry, eigenaar van de Stip, zijn los van de sponsoractie voldoende financiële toezeggingen gedaan om de schilderklus door te zetten. `Er komt in maart nog een veiling waar speciaal gemaakte Toyisme schilderijen onder de hamer gaan. Ook kan de stichting zelf een bijdrage leveren. Reden genoeg om het groene licht te geven', aldus Stuulen.

Dit keer wordt de stip in hartje zomer beschilderd. Dan zijn de temperaturen hoog en de dagen lang. In 2009 gingen de Toyisten in de winter aan de slag. Hierdoor kon de verf niet goed genoeg drogen en kwam er teveel vocht bij.
Voor Stuulen was de `redding' van de Stip zijn laatste klus als voorzitter van de stichting Living Industry.

De volgende klus is verplaatsing van de Stip naar het oude dierentuinterrein.