Hondsrugtunnel heeft grootste lichtkunstwerk ter wereld

Emmen - De tunnel in de Hondsrugweg in Emmen heeft sinds vrijdagmiddag een naam, Hondrugtunnel. De naam werd bekendgemaakt tijdens de opening van het grootste lichtkunstwerk ter wereld in de tunnel.

Emmen - De tunnel in de Hondsrugweg in Emmen heeft sinds vrijdagmiddag een naam, Hondrugtunnel. De naam werd bekendgemaakt tijdens de opening van het grootste lichtkunstwerk ter wereld in de tunnel. De wanden van de tunnel zijn voorzien van unieke lichtkunst. Bij elkaar opgeteld bijna één kilometer en daarmee het grootste lichtkunstwerk ter wereld. Het licht kan verschillende kleuren aannemen, zodat automobilisten elke keer door een andere tunnel rijden.

Motief van veldkeien

Licht en vorm spelen een belangrijke rol. De lichtkunst symboliseert namelijk een motief van veldkeien van de Hondsrug. Wethouder Wilms: “Als je door de tunnel gaat ga je als het ware dwars door de Hondsrug heen. Nergens ter wereld zie je lichtkunst in deze uitvoering. Daarnaast is om energie te besparen LED-verlichting gebruikt die automatisch wordt afgestemd op de sterkte van het daglicht.”