Rondweg weekend deels afgesloten

Emmen - Aankomend weekend, vanaf vrijdagavond, gaat de Rondweg een weekend dicht tussen de Ovonde en de St. Gerardusstraat. In dit weekend wordt een stalen fietsbrug over de Rondweg aangebracht.

De fietsbrug komt ter hoogte van de aansluiting met de St. Gerardusstraat. Een deel van de werkzaamheden vinden in de avond en nacht plaats. Na het plaatsen van de fietsbrug worden de komende weken de laatste fietspaden aangelegd. In het najaar en de winter vindt de afwerking van de groenstrook tussen de Rondweg en Angelslo plaats.

Fietsbrug

Wethouder Bouke Durk Wilms: 'Eén van de laatste grote klussen van dit project is het plaatsen van de fietsbrug over de Sint-Gerardusstraat. Met de realisatie van de fietsbrug over de Rondweg ontstaat een veiligere oversteek voor fietsers. Dit kan ik als wethouder van onder andere verkeer en vervoer alleen maar toejuichen'.

Groenvoorzieningen en bewegwijzering

Wanneer de wegen, fietspaden en bruggen klaar zijn worden de groenwerkzaamheden uitgevoerd. Onder andere worden dan de nieuwe bomen geplaatst. Tot slot zorgt de Nationale Bewegwijzeringsdienst voor definitieve bewegwijzering.

Webcam en verdere informatie

Diverse projecten van de Gemeente Emmen zijn via een webcam te volgen, zo ook het project aan de Rondweg. Kijk daarvoor op www.emmeninbeeld.nl.