Lustkapper Harry S. op heterdaad betrapt

Groningen/Emmen - De Groningse lustkapper is afgelopen weekend op heterdaad betrapt in het Noorderplantsoen in de stad toen hij het haar van een 22-jarige studente aan het 'bijpunten' was. Eerder was de lustkapper Harry S. ook in Emmen actief.

De nietsvermoedende studente zat in het park te studeren toen ze door de nepkapper werd benaderd. Een oplettende voorbijganger herkende de man van tv en greep onmiddellijk in. De lustkapper koos daarop eieren voor z'n geld en ging er vandoor.

Kappersmodel

De lustkapper stapte afgelopen zaterdag op de 22-jarige Daniëlle af met de vraag of ze model wilde zijn voor zijn kapsalon. 'Hij zocht een aantal meiden met lang haar. Ik had het perfecte haar, mooie lange krullen zei hij.' Niet veel later pakte de man zijn schaar en kam te voorschijn. 'Hij vroeg aan mij wanneer ik voor het laatst naar de kapper was geweest. Er mocht wel een stukje van af. Toen stelde hij voor om m'n haar ter plekke bij te punten', aldus een verbolgen Daniëlle tegenover RTV Noord.

Kapsalon De Hoofdzaak

De lustkapper haalde eerder dit jaar ook al het landelijke nieuws. Hij gaf zich uit voor de eigenaar van een kapsalon in het centrum van de stad. Met deze smoes wist hij zich binnen te praten en ruïneerde de coupes van ten minste tien studentes. De zaak kwam aan het rollen toen de slachtoffers verhaal kwamen halen bij de echte eigenaresse van de kapsalon. Uiteindelijk stapten twee studentes naar de politie.

Ontmaskerd

Het SBS6-programma Undercover in Nederland besteedde eind vorig jaar uitgebreid aandacht aan de praktijken van de lustkapper. Een voorbijganger die getuige was van het 'voorval' in het Noorderplantsoen had de bewuste uitzending gezien en besloot Daniëlle te hulp te schieten. Hij confronteerde de man met zijn verleden filmde alles met zijn mobiele telefoon. Vervolgens stapte hij samen met Daniëlle naar de politie.

Veroordeeld

Harry S. werd een paar jaar geleden veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens aanranding. Hij was destijds actief in Emmen en omgeving. De rechtbank kwam tot de conclusie dat hij een 'unieke drang' heeft om in haar te kroelen en te wrijven. Volgens woordvoerder Ernest Zinsmeijer van de politie Noord Nederland staat de politie deze keer echter machteloos. 'We kunnen pas ingrijpen als er sprake is van een strafbaar feit. Voor zover bekend worden de vrouwen niet betast of misbruikt en laten ze zich vrijwillig door hem knippen.' Wel heeft de politie de GGZ op de hoogte gebracht waar de lustkapper momenteel onder behandeling staat.