Geen roestvorming in Emmer tunnel

Emmen - Er is geen sprake van roestvorming in de tunnelwanden van de Hondsrugtunnel in aanleg. Wethouder Jisse Otter van Emmen zinspeelde hier gisteravond op tijdens een commissievergadering maar volgens hem gaat het om een misverstand.

De tunnelwanden worden al maanden nat gehouden omdat er anders schilfers afvallen. Bouwbedrijf BAM probeert tot nu toe vergeefs een oplossing voor dit probleem te vinden.

'Tunnel is net een roestende auto'

De veiligheid van de tunnel is volgens de wethouder niet in gevaar. Hij vergeleek de tunnel met een roestende auto.  Ook een  auto met roestplekken aan de onder en bovenkant is nog steeds veilig  te gebruiken. Het gaat volgens de Emmer wethouder dus om beeldspraak want van roestvorming is geen sprake.

Bouwbedrijf BAM moet een oplossing vinden voor de schilferende tunnelwanden vinden en is verantwoordelijk voor de kosten. Otter verwacht volgende week meer duidelijkheid hierover. Of de Emmer tunnel volgens planning eind dit jaar helemaal klaar is, durft de wethouder trouwens niet te garanderen.