Acties 'Red de Zorg' in Emmen en Klazienaveen

Emmen / Klazienaveen - Bij de kerk op het Marktplein in Emmen en voor de deur van de Witte Olifant in Klazienaveen vinden vanavond acties plaats in het kader van 'Red de Zorg'.

De actie, die in Klazienaveen begint om 18.30 uur en in Emmen om 19.00 uur, wordt gedaan in samenwerking met de Abvakabo. Die hield vorige week in Hotel Emmen al een drukbezochte bijeenkomst, waar een actiecomité is opgericht voor de regio Emmen. De acties van vanavond vloeien daaruit voort.

Vorige week maandag was er een bijeenkomst van de Abvakabo met als motto "Red de Zorg" in Hotel Van der Valk Emmen. Deze landelijk actie is enorm drukt bezocht. Daar is een actiecomité opgericht voor de regio Emmen. Dit actiecomitee heeft voor de komende twee weken acties gepland.

Petitielijsten

Er liggen petitielijsten klaar, waarmee minimaal 300.000 handtekeningen moeten worden verzameld om een referendum te houden. In Klazienaveen en Emmen zijn de acties nu gericht om zoveel mogelijk handtekeningen binnen te krijgen. De zorgpetitie kan ook worden getekend via deze link.

De WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) ligt nu bij de gemeente en dat houdt in dat er minder geld beschikbaar komt. Minder zorg betekent meer ontslagen. De teller van ontslagen in de zorg staat nu al op 25.000. De verwachting is dat het totaal boven de 80.000 uit zal komen.

Meer informatie is ook te vinden op de website Red de Zorg van de Abvokabo.