Ovonde zaterdag open voor verkeer

Emmen - De bruggen van de Ovonde op de Rondweg van Emmen gaan zaterdag open. Vanaf dan is de verkeerssituatie voor het autoverkeer weer normaal. De fietsbrug bij de Sint Gerardusstraat wordt half oktober aangebracht.

De werkzaamheden zijn medio november afgerond.

Fietsbrug

Wethouder Bouke Durk Wilms: 'Een van de laatste grote klussen van dit project is het plaatsen van de fietsbrug over de Sint-Gerardusstraat. De Rondweg wordt dan, ter hoogte van de fietsbrug, een weekend afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Met de realisatie van de fietsbrug over de Rondweg ontstaat een veiligere oversteek voor fietsers. Dit kan ik als wethouder van onder andere verkeer en vervoer alleen maar toejuichen.'

Groenvoorzieningen en bewegwijzering

Wanneer de wegen, fietspaden en bruggen klaar zijn worden de groenwerkzaamheden uitgevoerd. Onder andere worden dan de nieuwe bomen geplaatst. Tot slot zorgt de Nationale Bewegwijzeringsdienst voor definitieve bewegwijzering.

Webcam en verdere informatie

Diverse projecten van de Gemeente Emmen zijn via een webcam te volgen, zo ook het project aan de Rondweg. Kijk hiervoor op deze website.