Saskia Boelsums genomineerd voor twee internationale prijzen

Emmen - Het portret van een man die op z’n kop in een bak water staat, heeft de Emmer beeldend kunstenaar en fotograaf Saskia Boelsums een finaleplaats opgeleverd in The 2014 EyeEm Awards.

De winnaar wordt op 12 en 13 september bekendgemaakt op het EyeEm Festival in Berlijn. Vanuit de hele wereld werd ingezonden voor deze wedstrijd. Al met al zijn er meer dan 100.000 foto’s ontvangen uit meer dan 150 landen. Een jury van 21 vakfotografen, architecten, curatoren en kunstenaars met onder andere de Nederlandse reclamemaker en foto-enthousiast Erik Kessels, heeft alle foto’s beoordeeld en een selectie gemaakt. De 100 beste foto’s worden opgenomen in een boek en in de expositie. Na het festival reist de expositie de hele wereld rond met tussenstops in onder andere New York, San Francisco, Tokyo en Rio de Janeiro.

Shortlist Young Masters Arts Prize

Daarnaast zijn er drie foto’s geselecteerd voor de shortlist van de Young Masters Arts Prize 2014. Deze internationale prijs is een initiatief van de Cynthia Corbett Gallery met vestigingen in Londen/New York. De bedoeling van de prijs is kunstenaars uit verschillende disciplines te stimuleren zich op een hedendaagse manier te laten inspireren door de oude meesters. De foto’s van Saskia Boelsums worden samen met het werk van de andere kunstenaars op de shortlist geëxposeerd op twee tentoonstellingen in Londen.

Saskia Boelsums heeft zich als beeldend kunstenaar de laatste jaren succesvol toegelegd op fotografie. Bij deze serie foto's heeft ze zich laten inspireren door Hollandse en Vlaamse stilleven schilders uit de 17e eeuw. De geselecteerde foto’s zijn vanaf september 2014 te zien in Londen. Maar ze zijn ook thuis te bekijken. Op haar Facebookpagina plaatst ze vrijwel dagelijks een nieuwe foto.

De foto's zijn ook te zien op haar website: www.saskiaboelsums.nl

.