'Gemeente moet opdraaien voor ontslagkosten CQ'

Emmen / Coevorden - De gemeente Emmen moet opdraaien voor de kosten die ontstaan door ontslag van medewerkers van het CQ Centrum voor de Kunsten. Dat schrijft FNV-bestuurder Tanja Schrijver in haar blog op de site van de vakbond.

'Vanaf de verzelfstandiging in 1999 heeft de gemeente immers altijd een dikke vinger in de pap gehad als het gaat om de bedrijfsvoering van CQ. Na verzelfstandiging bleef bij CQ de CAR UWO van toepassing, maar de gemeente leverde er niet het benodigde geld bij. Door die gelden destijds niet over te dragen, bespaarde de gemeente miljoenen guldens', zo schrijft Schrijver.

De gemeente Emmen neemt morgen een besluit over CQ. 'Een beetje politieke druk om hen de juiste beslissing te laten nemen is nodig, dus laat je horen', aldus de bestuurder.

De gemeente Coevorden besloot op 13mei om CQ niet langer subsidie te verstrekken. Een dag later vroeg het kunstencentrum zijn faillissement aan. De rechter heeft CQ vervolgens niet failliet verklaard en een besloot dat er een bewindvoerder moest worden aangewezen.

Lees de volledige blog van Tanja Schrijver via deze link.