Regionale aannemers gaan nieuwe Centrumplein aanleggen

Emmen - De lokale aannemerscombinatie Hoornstra/Hemmen heeft de opdracht gekregen om het nieuwe Centrumplein aan te leggen. Het Hardenbergse aannemersbedrijf Lareco gaat het werk voor het tweede deel van de herinrichting van het marktgebied.

Twee bedrijven uit de regio met veel werknemers uit de gemeente Emmen. De aanpak van beide pleinen begint direct na de bouwvak.

Wethouder Jisse Otter is tevreden over de uitkomst van de aanbesteding: “De bedoeling van Centrumvernieuwing Emmen is om de lokale en regionale werkgelegenheid een boost te geven, tijdens en na de bouw. Door de subsidies op deze projecten en de grootte van de projecten hebben we echter ook te maken met bepaalde (aanbestedings)regels. Door deze regels kun je niet zelf bepalen dat een regionale aannemer het werk gaat uitvoeren. Het is mooi dat de lokale en regionale aannemers aan het werk kunnen met deze twee grote projecten.'

Realisatie Centrumplein

De aannemerscombinatie Hoornstra/Hemmen gaat het nieuwe centrumplein aanleggen. Het centrumplein van ruim 26.000 m2 (circa 5 voetbalvelden) krijgt verschillende sferen en gebruiksmogelijkheden. Werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van de riolering, nieuwe bestrating (o.a. natuursteen), aanleggen van groen, aanbrengen van nieuwe verlichting, bouwen en plaatsen van het sundeck, speeltoestellen en aanleg van het bijzonder vormgegeven skatepark en waterpartijen.

Herinrichting Markt Emmen

Aannemer Lareco gaat vanaf medio augustus tot en met april 2015 werken aan de herinrichting van het tweede deel van het marktgebied. Begin dit jaar is de riolering rondom de Brasserie en de Bikbar al vervangen en is dit deel van het marktgebied heringericht. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van de riolering, aanleg van nieuwe bestrating, aanleggen van groen, aanbrengen van nieuwe verlichting en het plaatsen van straatmeubels. Dit alles met oog voor het historische karakter van het gebied.