WKE viert feest voor Martijn Doldersum

Emmen - Feest zaterdag bij voetbalclub WKE in Emmen. Om geld in te zamelen voor Stichting Dollie 15 werd er een groot toernooi gehouden.

De stichting is opgericht voor de nabestaanden van de Hoogeveense Martijn Doldersum, de amateurvoetballer die vorig jaar mei te horen heeft gekregen dat hij ALS heeft. In totaal is er ongeveer 15.000 euro opgehaald, meldt broer Henri Doldersum.

'Het was een fantastische dag. We hebben 800 tot 1000 mensen mogen verwelkomen. Overdag werd er gevoetbald en ‘s avonds vierden we de derde, vierde en vijfde helft', vertelt Henri Doldersum lachend. 'De opbrengst is grandioos. We hebben 15.000 euro opgehaald voor de stichting. Dat is prachtig.'

Andy van der Meijde

Onder anderen oud-profvoetballer Andy van der Meijde was zaterdag op het veld te vinden. Hij speelde een aantal maanden met Martijn bij WKE. 'We waren blij dat hij er was. Iedereen wilde met hem op de foto en hij vierde feest.'

Hans Kraaij Junior heeft het af laten weten, vertelt Doldersum. 'Dat is jammer. We hadden echt verwacht dat hij zou komen.' Wel zongen onder anderen Johannes en Kevin Smit ‘s avonds de sterren van de hemel.