'Gemeenten laten muziekdocenten aan hun lot over'

Emmen / Coevorden - Vakbond CNV Vakmensen heeft harde kritiek op de gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn. "De gemeenten laten de muziekdocenten aan hun lot over', zegt bestuurder Jacqueline Twerda.

'Ze ontlopen hun verantwoordelijkheid. Van een fatsoenlijk sociaal plan is geen sprake.' Aanleiding is het dreigende faillissement van het CQ Centrum voor de Kunsten in Zuidoost-Drenthe.

Aan het lijntje gehouden

Omdat de gemeenten niet financieel willen bijspringen, heeft CQ faillissement aangevraagd. Het faillissement wordt vrijwel zeker morgen uitgesproken. Twerda: 'Hierdoor raken 77 mensen hun baan kwijt, zonder sociaal plan. Het is schandalig hoe de gemeenten omgaan met het cultuuronderwijs in deze regio. En met de mensen die hierin werken, bijvoorbeeld door op 130 scholen en aan 2.300 cursisten in de regio muziekonderwijs te geven. In de afgelopen twee jaar zijn de werknemers voortdurend aan het lijntje gehouden en in allerlei risicovolle zzp-constructies gedwongen. Straks staan ze met lege handen op straat. Ik vind dit niet kunnen.'

CNV Vakmensen pleit ervoor dat, als het faillissement inderdaad doorgaat, er een fatsoenlijke regeling komt voor de werknemers.

Kijk voor meer informatie in het dossier over CQ.