Kort geding architectenbureau

Emmen - Donderdag kruisten architectenbureau Van den Berg uit Kampen de degens met die van de gemeente Emmen voor de rechter in Assen over de bouw van nieuwe theater in Emmen.

In het kort geding werd duidelijk dat dit architectenbureau nog zeker 130.000 euro tegoed had van de gemeente. Volgens de gemeente Emmen kloppen de facturen van dit bureau niet en kunnen zij hierdoor niet over gaan tot het betalen van de rekeningen.

'Budgetproblemen'

Op verzoek van de gemeente schakelde Van den Berg de interieurarchitect Claessens Erdman in. Een deel van deze gemaakte kosten wil de gemeente niet voor haar rekening nemen. 'Omdat ver boven het afgesproken budget wordt gedeclareerd', klinkt vanaf de zijde van de gemeente. Door de wijziging van de aanbesteding zijn de kosten aldus het architectenbureau opgelopen. Meermalen hebben de partijen met elkaar om tafel gezeten en heeft de gemeente, aldus Van den Berg, toezeggingen gedaan om te betalen. 'Maar ze kampen met budgetproblemen en is tot nu toe niet betaald', ketst het architectenbureau terug.

Vertraging

Volgens de gemeente Emmen gooit dit architectenbureau de deur dicht voor verdere communicatie. Tot grote ergenis van deze overheidsinstantie heeft het bureau op 14 maart de werkzaamheden neergelegd. Als klap op de vuurpijl is Van den Berg bovendien uit de aanbestedingscommissie gestapt.

Beide partijen kwamen tijdens de zitting niet op één lijn. De rechter hakt over twee weken de knoop door. (ADP)