Bert Westerink formateur in Emmen

Emmen - De 57-jarige Bert Westerink uit Groningen is sinds vandaag formateur in Emmen. De oud- CDA- wethouder van Groningen, Delfzijl en Woerden mag proberen een nieuw college te vormen. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt.

Westerink, die tegenwoordig werkt als extern organisatieadviseur, heeft als taak een drie partijen college te vormen. Hij gaat daarvoor praten met Wakker Emmen. PvdA, CDA, D66 en de ChristenUnie. Ondanks een nadrukkelijk verzoek van de twee laatste partijen krijgt LEF! geen uitnodiging. Westerink wil morgen al met de eerste gesprekken beginnen. Hij geeft aan als bemiddelaar ervaring te hebben met partijen die lijnrecht tegenover elkaar staan en ziet Emmen daarom als een mooie uitdaging.

Wakker Emmen

Westerink  had tot deze week nog nooit van Wakker Emmen gehoord en kent de kwesties en politieke verhoudingen in Emmen dus niet.  Mede daarom wil hij ook praten met de partijen die niet voor collegedeelname in aanmerking komen. Door de komst van de informateur gaat Rene van der Weiden weer aan de slag als fractievoorzitter van Wakker Emmen. De voormalige presenteerde vanmiddag zijn eindverslag. Ondanks een vrijwel raadsbreed verzoek ontbreken daarin de speerpunten die Wakker Emmen de komende vier jaar wil realiseren.  Een meerderheid van de Emmer politiek wil eerst weten wat de winnaar van de verkiezingen wil bereiken voordat ze inhoudelijk gaan praten.