Veiling voor ALS brengt veel geld op

Echten – De opkomst voor de veiling voor de stichting ALS, zaterdagmiddag in de grote zaal van vakantiepark de Westerbergen viel wat tegen, de opbrengst was ruim boven verwachting.

‘Ik heb het liefst dertig mensen die kopen dan driehonderd mensen die alleen maar kijken’, zei organisator Wim Strijker tussentijds al. Er werd een bedrag van € 3.264 verdiend voor het team van Martijn Doldersum.

Nu waren er veel meer dan dertig  belangstellenden, maar er bleven heel wat stoelen onbezet. ‘Ik had graag een volle zaal gehad, maar de spullen die over blijven, kunnen we later in Hoogeveen of Emmen wel verkopen of veilen’, aldus Strijker.

De inwoner van Ruinen is de oom van oud-amateurvoetballer Martijn Doldersum, die  vorig jaar vlak voor het einde van het seizoen bij MSC werd geconfronteerd met de ziekte ALS. ‘Het gaat allemaal om Martijn, we willen er wat aan doen om deze ziekte aan te pakken. Het begon eigenlijk bij mijn zoon Sander, want hij vertelde dat hij de berg op wilde fietsen. Of ik als verzorger mee wilde. Maar ik klim natuurlijk ook mee’, aldus Wim Strijker. Op 30 mei gaan elf teamleden, waaronder Martijn zelf, de uitdaging aan om de legendarische Mont Ventoux te bedwingen.

De veiling is één van de vele acties die worden gehouden, want er moet uiteindelijk een bedrag van 17.000 euro meegenomen worden voor de Tour du ALS. De teller staat met de opbrengst van zaterdagmiddag erbij al dik over de 15.000 euro.

De meeste strijd werd geleverd om het shirt waarin Martijn zijn laatste wedstrijd speelde. Het MSC-shirt, met daar achterop de tekst Dollie bedankt!, was de inzet van een biedingsstrijd tussen MSC-bestuurslid Arjan Jonkers en vader Jan Doldersum. De bieding eindigde op 200 euro, maar Jan Doldersum liet weten er uiteindelijk 250 euro voor te betalen. Het shirt krijgt in principe een plekje in huize Doldersum, tenzij MSC alsnog een bedrag van 1.000 euro neer wil tellen. Zo leverde het shirt meer dan menig shirt van bekende voetballers, zoals Jan Vertonghen van Tottenham Hotspurs en shirtjes van clubs als NAC, sc Cambuur, sc Heerenveen en de Suriprofs. Ook de keepershandschoenen van Edwin van der Sar leverden ‘slechts’ 100 euro op.