Veiling voor Team Martijn Doldersum

Echten / regio - De gebruikte voetbalschoenen van Arjen Robben, gesigneerde keeperhandschoenen van Edwin van der Sar en gesigneerde shirts van sc Heerenveen, FC Groningen, FC Emmen en Southampton.

Binnen handbereik? Bijna! Zaterdag gaat de boel onder de hamer op camping De Westerbergen.  Allemaal om geld in te zamelen voor de stichting ALS. De veiling is op poten gezet door de familie van Martijn Doldersum die eind mei de Mont Ventoux op fietst voor het goede doel.

Wim Strijker, de oom van Martijn Doldersum, is er klaar voor. Hoeveel geld ze uiteindelijk op gaan halen? Hij heeft geen idee, maar denkt toch wel 16.500 euro. ,,Stiekem hoop ik het dubbele, maar dat bedrag is in ieder geval een ondergrens. Er staat al ruim 10.000 euro op de rekening." Martijn hoorde vorig jaar mei dat hij de zenuw- en spierziekte ALS heeft. De amateurvoetballer houdt de moed erin en gaat zelf eind mei achterop de tandem met vriend Dennis Kreuze de berg op.

Er worden veel items geveild waaronder dus de gebruikte voetbalschoenen van Arjen Robben, gesigneerde keeperhandschoenen van Edwin van der Sar en gesigneerde shirts van sc Heerenveen, FC Groningen, FC Emmen, Southampton, Cambuur, NAC Breda, Vitesse en MSC (het shirt waarin Martijn zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft) en een shawl van FC Twente. Voor de paardenliefhebber een gesigneerde shabrak van Salinero, het Olympische dressuurpaard van Anky van Grunsven.

Het team heeft de afgelopen maanden heel veel veilingstukken binnengekregen. Zo is er ook nog een jas van TVM die gedragen werd door het begeleidingsteam in Sotsji, een grote poster op linnen van Sven Kramer, drumsticks van Cesar Zuiderwijk van Golden Earring, een gesigneerd drumvel van Cesar Zuiderwijk, twee kaarten voor een theatervoorstelling in De Tamboer van Daniël Lohues op woensdagavond 23 april, vijf keer twee kaarten voor het klassieke koningsconcert in De Tamboer op 26 april door Camerata Amsterdam met Timo Tromp, een gesigneerde dubbel-cd van Ruth Jacott - 'Simply the best', twee gesigneerde cd's van Mr. Polska - 'Waardevolle gezelligheid', een gesigneerde cd van Ali B - 'Petje af', een gesigneerde cd van YES R - 'Zakenman', een gesigneerde cd van Frans Duijts - Alles met je delen, twee shawls van Frans Duijts, twee gesigneerde cd's van Direct - 'Time will heal our senses', twee gesigneerde caps van Direct, een gesigneerde lp- en cdbox van Bløf - Alles blijft anders met onder meer twee lp's, een cd en een dvd en het verhaal over Bløf en een dvd van Najib Amhali - 'Alles komt goed'. Deze middag wordt ook het AS Roma-shirt verloot van Kevin Strootman. Lootjes hiervoor kosten 2,00 euro per stuk.

Vince van Leth, de 'vermakelaar' uit Meppel, is de veilingmeester. De zaal gaat open om 13.30 uur, de veiling begint om 14.00 uur. Voor de veiling, in de pauze en na de veiling treedt de band HT Blues op.

Met de veiling houdt het inzamelen van geld niet op. Op 3 mei wordt er in theater De Tamboer een benefietconcert gehouden voor het Team Martijn Doldersum met een voorstelling van musicalgroep De Amerberg, waar Wim Strijker en zijn vrouw Mieke in meespelen, en met een optreden van zanger Jannes. ,,We hopen op een volle zaal. De opbrengst van de avond is ook voor de stichting. We zullen zien hoe het de komende maanden gaat lopen." Steun krijgt het team van alle kanten. Voor de reis naar de Mont Ventoux is alles rond en van alle kanten stromen de reacties binnen. Het zal wel een feestje worden in Frankrijk. Ondanks dat Martijn ziek is, houdt hij de moed erin. Hij houdt wel van een feestje.