Morgen afscheid oude gemeenteraad

Emmen - Tijdens een speciale raadsvergadering op dinsdag 25 maart om 19.30 uur wordt afscheid genomen van de oude raad van de gemeente Emmen.

De vergadering begint met het verslag van het onderzoek naar de rechtmatigheid van de verkiezingen en geloofsbrieven van de nieuw benoemde raadsleden. Aansluitend zet burgemeester Bijl de  vertrekkende raadsleden in het zonnetje. De burgemeester spreekt alle vertrekkende raadsleden afzonderlijk toe. De raadsleden zijn daarna in de gelegenheid te reageren. Ook de nestor van de raad voert het woord. Na het officiële gedeelte is in het Bruggebouw van het gemeentehuis nog een informeel samen zijn.

Over de gemeenteraad

Op 19 maart hebben de stemgerechtigde inwoners van de gemeente Emmen hun stem kunnen uitbrengen om zo mede te bepalen welke 39 raadsleden de komende vier jaar in de gemeenteraad zitting hebben. De nieuwe raad van de gemeente Emmen bestaat uit 9 fracties: PvdA (6 zetels), CDA (5 zetels), Wakker Emmen (15 zetels), VVD (2 zetels), D66 (3 zetels), DOP (3 zetels), LEF! (2 zetels),  roenLinks (1 zetel) en ChristenUnie (2 zetels).