‘Nu de schouders eronder!’

Emmen - Overtuigend is Wakker Emmen de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Emmen geworden. Toen burgemeester Cees Bijl de uitslag onder voorbehoud bekend maakte, zorgde de achterban van de partij voor enorm kabaal.

Met van 5 naar 15 zetels, is Wakker Emmen de grootste van de gemeente Emmen geworden. Raadslid Hendrikus Velzing bedankte na afloop iedereen die de partij het vertrouwen had gegeven. “Maar nu de schouders eronder!” vervolgde ondernemer Velzing.

Fractievoorzitter René van der Weide was ook positief verrast over de uitslag. 'Dit is geweldig. Een enorme uitslag voor ons. Wat blijkt! Onze kiezers komen niet alleen uit de buitendorpen, maar ook uit de kern Emmen. Iedereen bedankt voor de inzet en ook dank aan de mensen die zo massaal op ons hebben gestemd!'

Winst en verlies

D66 haalde op het laatst een derde zetel binnen. Lijsttrekker Carmen Hoogeveen had op iets meer gerekend. Ook DOP (de Drentse Ouderen Partij) won een zetel en krijgt er drie. ChristenUnie gaat van één naar twéé net als LEF! GroenLinks heeft één zetel. De verliezers zijn PvdA, VVD en het CDA. SOPN en Vrolijk Emmen doen niet meer mee.

Het opkomstpercentage in de gemeente Emmen was gisteren 50,6%.