Paulien Mellema telt af tot 19 maart

Emmen - Paulien Mellema is nieuw in de politiek en draait nu drie maanden mee in de CDA-campagne. Ze staat als nieuweling op plaats vier op de lijst, vlak achter lijsttrekker Henk Jumelet, Auke Oldenbeuving en Theo Gerth.

Ze is docente op CSG Beilen, een school voor voortgezet onderwijs. Paulien hoopt dat ze straks naast haar werk op school, ook de kans krijgt zich in te zetten voor de gemeente Emmen. Ze zou zich dan onder andere willen richten op het onderwijs. Wat haar zorgen baart is het voortbestaan van de kleine scholen: niet te snel sluiten.In de toekomstige raadsperiode ziet ze volop werk in het stimuleren van een goede loopbaanbegeleiding voor jongeren. Je moet jongeren niet alleen kansen bieden, maar ze ook helpen die kansen te pakken.

Werkbezoeken

De laatste tijd heeft Paulien ter voorbereiding o.a. diverse werkbezoeken afgelegd. Samen met Theo Gerth en Bennie Schulte van de CDA-lijst heeft ze de EMCO, het Hondsrug college en zorgboerderij ’t Haantje bezocht. Op internationale vrouwendag is ze met Frouke van Wieren naar de Muzeval gegaan. Daar konden politieke partijen hun licht laten schijnen op belangrijke vrouwenvraagstukken. De toespraakjes werden afgewisseld met theater en muziek.

Geen avond vrij

Tijdens het campagne voeren merkt ze dat er naast de vele positieve gesprekken ook onvrede wordt geuit. Het is belangrijk dat de inwoners zich gehoord voelen in de raad. Daar ligt een kans voor alle politieke partijen: Elkaar de handschoen niet toewerpen, maar deze gezamenlijk oppakken! Geen avond vrij voor Paulien de laatste weken, een voorproefje dus van het echte raadswerk. Woensdag 19 maart zijn de verkiezingen. In april gaat de nieuwe raad van start, hopelijk met deze inwoonster van Emmerhout.