Project Veilig sporten wint Jeugdparlement

Emmen - De gemeente Emmen en ProDemos hielden 13 maart voor de 5e keer het Emmense Jeugdparlement. Op deze dag bedachten circa 70 leerlingen van het Esdal College, Hondsrug College, Carmelcollege en het AOC Terra plannen voor het thema veiligheid.

Dat veiligheid een breed terrein is, bleek wel uit de verscheidenheid aan plannen die de groepen aan het eind van de dag presenteerden in de raadzaal. Zo wil één groep extra verkeersborden om automobilisten te waarschuwen voor fietsers. Een andere groep stelde voor om meer opvallende zebrapaden aan te leggen. Andere groepen gingen voor fittere Emmenaren en blaastesten in horecagelegenheden. Weer een andere groep wil een app om de veiligheid te verbeteren. Nadat alle groepen hun plan hadden toegelicht, volgden een aantal stemrondes. Wethouder Mariet Thalens maakte de winnaars bekend.

Veilig sporten

Het project Veilig sporten kwam als winnaar uit de bus. De bedenkers willen sportverenigingen meer bewust maken van het belang van EHBO. Wanneer de verenigingen trainers deze cursus laten volgen, krijgen zij een EHBO box cadeau. De gemeente Emmen heeft € 1.250,- beschikbaar gesteld voor het winnende voorstel. De jongeren werken dit voorstel zelf uit onder begeleiding van de scholen en het Digitaal Jongeren Platform.