Mogelijk vertraging op A37 door acties

Zwartemeer / regio - Op verschillende plaatsen dreigen morgenmiddag acties tegen het huidige kabinetsbeleid. Zo ook op de A37 bij grensovergang Zwartemeer, aldus de Verkeersinformatiedienst.

Hoewel de organisatoren hebben opgeroepen geen snelwegen te blokkeren is er wel kans op langzaamaanacties op diverse snelwegen. Volgens de initiatiefnemers moet het een chaos worden op de weg, maar blijven de acties wel ludiek.

De landelijke eenheid van de politie praat inmiddels over een 'gemiddeld tot significant risico' op problemen op snelwegen'. Met name maakt de politie zich zorgen over de ongestructureerde organisatie van de acties en de mogelijkheid dat er confrontaties kunnen ontstaan tussen weggebruikers en actievoerders.

Acties vanaf 15.00 uur

De acties moeten volgens de organisatoren vrijdagmiddag vanaf 15:00 uur anderhalf uur lang het verkeer behoorlijk hinderen. Dat zal niet gebeuren met vrachtwagens maar met personenauto's, omdat volgens de initiatiefnemers de transportbedrijven niet met hun logo in de media willen verschijnen.

Behalve op de A37 zijn er ook elders in het land acties, zoals op de A7 bij Nieuweschans, de knooppunten Galder, Gorinchem, Rottepolderplein en Azelo, bij het brug restaurant boven de A4 bij Nieuw Vennep, op de A2 bij Rosmalen en op de A1 en A50 bij Apeldoorn.