Sloop busstation start maandag

Emmen - Het busstation aan de Markt in het centrum van Emmen gaat volgende week tegen de vlakte. De werkzaamheden zijn nodig voor de herinrichting van het marktgebied en de aanleg van de Tunnel Hondsrugweg. Maandag begint de sloop.

De sloop van het huidige busstation is noodzakelijk om het laatste stuk van de tunnelwand aan te kunnen leggen.

Noodhaltes

Tot het moment dat de nieuwe bushaltes in gebruik worden genomen gaan reizigers gebruik maken van noodhaltes. De noodhaltes zijn vanaf maandag 3 maart te vinden op de volgende locaties:

  • Voor de richting station / Emmerhout / Angelslo: de noodhalte komt naast het nieuwe complex waarin o.a. de Mediamarkt is gevestigd. Hier staat inmiddels een bushokje.
  • Voor de richting Bargeres / Rietlanden: de noodhalte bevindt zich aan de overzijde van de Hondsrugweg. Deze halte is al enige tijd in gebruik. Hier stoppen ook de streeklijnen.

Haltes in plaats van busstation

In de uiteindelijke situatie komen er bushaltes aan beide zijden van de Hondsrugweg. Deze zijn eind 2014 gereed. De nieuwe bushaltes krijgen volgens de gemeente eigentijdse wachtruimtes en dynamische reizigersinformatie. Ook is er ruimte voor een voetgangersverbinding onder het bruggebouw van het gemeentehuis. Met deze verbinding is het centrumplein goed bereikbaar vanaf de bushaltes.