Driegangendiner voor E&O herenselectie

Emmen - Het Esdal Vakcollege Emmen heeft de herenselectie van E&O gisteravond een driegangendiner aangeboden. De handballers aten in het Opleidingsrestaurant La Gare van het Esdal Vakcollege Emmen aan de Weerdingerstraat.

De uitnodiging van het Esdal College had een tweeledig doel. Als eerste wilde de school de spelersgroep van E&O een hart onder de riem steken voor de wijze waarop zij zich in deze zeer moeilijke periode voor het behoud van de club vechten. Directeur Rene van der Hof wilde deze avond dan ook graag als sponsoring aan E&O aanbieden.

Als tweede was het een mooie gelegenheid om de ruim twintig 4e-jaars leerlingen van de horeca-opleiding de gelegenheid te geven om te laten zien hoe ver deze leerlingen zijn gevorderd om over een week of vier het echte examen af te kunnen leggen. Zij zullen dan in hetzelfde restaurant een examen doen met hun ouders als speciale gasten.

Teambuilding en elkaar ook eens van de andere kant zien was deze avond ook heel belangrijk. In de keuken werd door de leerlingen onder leiding van vakdocent Horeca, Toerisme en voeding (HTV) Tjitse van der Berg een driegangen sportmenu samengesteld waarin vooral koolhydraten de boventoon voeren.

De spelers werden ontvangen met een yogurt/banaan Smoothie. Het voorgerecht bestond uit een gebonden mosterdsoepje en het hoofdgerecht was een heerlijke spaghetti. Als nagerecht serveerden de leerlingen onder het toeziend oog van de soms even corrigerend docent horeca, toerisme en voeding Martin Hilgen een heerlijk ijsje als nagerecht.

Ruben Fiege vond het eten voortreffelijk maar wel een beetje te grote portie en cirkelloper Leon van Schie vond het goed initiatief van het Esdal College. 'Normaal eten wij altijd voor de wedstrijd in de kantine waar de moeders koken en dat is ook prima hoor, maar dit was voortreffelijk en wil dan ook mede namens alle spelers de complimentjes geven aan de leerlingen en hun docenten.'