Neem kijkje in Hondsrugtunnel

Emmen - Wie over de Hondsrugweg in Emmen rijdt heeft goed uitzicht op de werkzaamheden van de bouw van de Tunnel Hondsrugweg. Hoe ziet de tunnel er nu van binnen uit?

Bekijk de foto's bij dit artikel, gemaakt door de gemeente Emmen.

Wethouder Bouke Durk Wilms en directeur Jan van der Meer van BAM Civiel Noordoost hebben op 30 januari het laatste stukje grond uit de westbuis van de Tunnel Hondsrugweg gegraven. Volgens de planning gaat deze buis in juni van dit jaar open voor verkeer in twee rijrichtingen. Aan het einde van 2014 is de gehele tunnel open.

Nu de westbuis is uitgegraven is de volgende stap om het riool in de buis aan te leggen. Stempels houden de twee wanden op zijn plaats. Daarna legt BAM aan de noordzijde (kant busstation) het eerste deel van de vloerverwarming en de betonvloer aan. Op deze betonvloer wordt uiteindelijk asfalt aangebracht. Als het werk in de buis klaar is, is er een plafondhoogte van 4,80 meter.

Oostbuis

Ook een deel van de oostbuis heeft inmiddels een betonnen dak en is deels ontgraven. Dit is de buis vanaf woon- en zorgcentrum Holdert richting het gemeentehuis. Begin april is de gehele oostbuis voorzien van een dak en wordt beton gestort. In maart wordt het resterende deel van de oostbuis ontgraven.