Muziekkoepel in 2015 weer in gebruik

Emmen - De renovatie van de muziekkoepel op het Emmer marktplein begint eind dit jaar en kost ruim 20 duizend euro. De koepel werd vrijdag door ondernemersvereniging Emmen vlinderstad overgedragen aan de vrijwilligers van Stichting Keep de Koepel.

Ze kwamen afgelopen zomer actie toen duidelijk werd dat de koepel van het marktplein zou verdwijnen.  De eerste activiteiten in de vernieuwde muziekkoepel staan gepland voor de lente van 2015.  De gemeente Emmen steunt de plannen en schonk de stichting daarom 10.000 euro. De nieuwe stichting heeft nog geen concrete plannen voor activiteiten maar denkt aan kleinschalige concerten, optreden van dichters maar hoopt ook de sinterklaasintocht terug naar de koepel te halen.

Jaarlijks heeft de stichting bijna 18 duizend euro nodig. Dit geld gaat op aan regulier onderhoud en organisatiekosten. Onderzoek wijst uit de dat de 80 jaar oude koepel zwaar verwaarloosd is. Zowel de draagconstructie als het plafond is aangetast door houtrot.

Voorzitter Marie Hartmann van Keep de Koepel  is niet van plan de gemeente om geld te vragen. 'Wij zijn dankbaar voor die 10 duizend euro maar rekenen vooral op steun vanuit het bedrijfsleven en bijvoorbeeld het onderwijs. Bouwbedrijven hebben al hup aangeboden en ook scholen willen wel leerlingen inzetten bij bijvoorbeeld het onderhoud', weet de stichtingsbestuurder.