‘Besluit E&O zorgt voor tweedeling'

Emmen - Het besluit van de gemeente Emmen om 25 procent van de huurschuld van de Emmer handbalclub E&O kwijt te schelden, zorgt voor een tweedeling binnen sportend Emmen. Dat stelt politieke partij Wakker Emmen.

E&O heeft een schuld van circa 80.000 euro bij de gemeente. Wakker Emmen vindt dat er compensatie moet plaatsvinden voor de overige sportclubs in de gemeente Emmen, omdat op deze wijze wanbeleid beloond wordt.

Fractievoorzitter René van der Weide: 'De gemeente Emmen heeft voor E&O betalingsregeling op betalingsregeling getroffen en uitstel op uitstel verleend. De gemeente Emmen had veel eerder kunnen en vooral moeten ingrijpen. Het is voor vergelijkbare clubs in de regio en de breedtesport een hard gelag. Deze bestuursperiode heeft de breedtesport bezuinigingen voor de kiezen gekregen en zijn de lasten maar blijven stijgen. Dit college heeft veel geld over voor haar speeltjes als FC Emmen, E&O en de Vuelta, maar de breedtesport moet dit betalen.'

Compensatie uit citymarketing

Wakker Emmen wil als compensatie dat iedere sportclub 1000 euro ontvangt van de gemeente Emmen. Deze waarderingssubsidie is in 2009 ook al eens verstrekt en is een blijk van waardering voor vrijwilligers en voor verenigingen die wel keurig de zaalhuur betalen. Daarnaast dient de huidige topsportsubsidie in takt te blijven. Wakker Emmen wil dit onder andere betalen uit het fonds citymarketing. Tevens vindt Wakker Emmen dat de komende periode structurele lastenverlichting voor sportend Emmen noodzakelijk zijn, zodat alle sporters ambassadeurs zijn voor de gemeente Emmen.