Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Mannetjesolifanten samen apart

Na alle drukte van de verhuizing van de vier leden van de olifanten-familie Htoo Yin Aye, is in Dierenpark Emmen de rust enigszins weergekeerd.

Enigszins, want de familiegroep van Mingalar Oo gaat nu ’s ochtends wat later naar het buitenverblijf, omdat in de ochtend de twee jonge mannetjes Anandá en Yoe Ma daar het rijk voor zich alleen hebben. Beide olifanten hebben de leeftijd bereikt om de kudde te verlaten en de verzorgers hebben nu weer de ruimte de dikhuiden te trainen voor een verhuizing. Het is de bedoeling beide mannetjes samen in een ander dierenpark onder te brengen en het lijkt er op, dat dat zal lukken.

Een verhuizing zal nog niet op korte termijn plaats vinden, maar de verzorgers zijn al wel begonnen met de voorbereidingen. Allereerst moesten beide olifanten aan elkaar wennen. Ze kwamen namelijk elk uit één van beide ruziënde familiegroepen. De eerste kennismaking verliep zonder problemen en nu zijn ze steeds bij elkaar in de buurt te vinden. Zoals het hoort bij jonge mannetjes stoeien ze veel en ook als ze eten, staan ze rustig naast elkaar.

Ook ’s nachts staan ze bij elkaar en ook dan verloopt alles rustig. Voorlopig is er even geen ruzie onder de olifanten.