Daders overval juweliers Wolters nog voortvluchtig

Emmen - Drie mannen met bivakmutsen hebben woensdagavond vlak voor sluitingstijd een overval gepleegd op juwelier Wolters aan de Minister Kanstraat in Emmen. Bij de overval zijn gouden sieraden buit gemaakt.

De drie kwamen op een scooter aanrijden via de Minister Kanstraat. Ze kwamen uit de richting van de Nassaulaan. Ze gingen de juwelier binnen en bedreigden de 62-jarige medewerkster uit Coevorden met een vuurwapen.

Er werd binnen niet geschoten. Er werden wel meerdere vitrines vernield. De overvallers namen gouden sieraden mee.

De daders vluchtten vervolgens op hun scooter via de Hoofdstraat naar de Weerdingerstraat. De juwelier probeerde de mannen te achtervolgen maar is ze op de Hoofdstraat kwijtgeraakt. De juwelier reed achter de overvallers aan in een donkere bestelbus. Getuigen dachten de overvallers in de bestelbus reden.

Na de overval is het drietal op een scooter gevlucht richting de Weerdingerstraat. De overvallers droegen donkere kleding en bivakmutsen. Twee van hen droegen een regenjack met witte strepen over de breedte. Ze droegen sportschoenen en hadden volgens de politie een 'normaal postuur'.

De daders zijn nog voortvluchtig. Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau aan het Westeind in Emmen. De technische recherche heeft het sporenonderzoek inmiddels afgerond. Bewakingsbeelden moeten nog worden geanalyseerd.

In verband met de overval vond op donderdagmiddag 5 december een grootscheeps politieonderzoek plaats in het centrum van Emmen.

Getuigen

Er hebben zich tot nu toe zo'n 25 getuigen van de overval bij de politie gemeld.

Meer overvallen

Het is de derde gewapende overval op een juwelier in Zuidoost-Drenthe in ruim een jaar tijd. Vorig jaar werd op 6 november juwelier De Nijs in Emmen overvallen, terwijl onlangs nog op 8 november juwelier Wolters in Coevorden het doelwit was van overvallers. Net zoals bij de overval vanavond in Emmen werd er gebruik gemaakt van een scooter.

Bekijk de dossiers van de overval op juwelier De Nijs en de overval op juwelier Wolters.

Lees ook:
'Link tussen overvallen op juweliers'