Alles Kids 2014 op 28 en 29 juni

Emmen - Alles Kids in Drenthe 2014 vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juni in het centrum van Emmen. Het grootste gratis kinderfestival op een stadsvloer wordt dan voor de 4e keer gehouden.

Het festival biedt kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar een veelzijdig activiteitenprogramma en laat ze kennismaken met het recreatieve, sportieve, culturele en kunstzinnige aanbod in Drenthe en omstreken. Deelnemers in 2013 waren onder andere Plopsa Indoor Coevorden, Speelstad Oranje, Vakantie- en Attractiepark Slagharen, Walibi, Center Parcs, Landal en het Gevangenismuseum.

Het doel van het festival is het bieden van een platform ter promotie van het vrijetijdsaanbod in Drenthe en omstreken. Daarnaast heeft de organisatie een maatschappelijk doel; het aanbieden van 2 dagen gratis speelplezier voor ieder kind. Uit recent onderzoek van de Kinderombudsman blijkt nogmaals dat veel kinderen in Nederland in armoede leven. Een dagje naar een pretpark, naar een concert of op vakantie zit er voor deze kinderen niet in. Het Alles Kids in Drenthe festival is om deze reden gratis toegankelijk en deelname aan activiteiten is gratis.

Bestuurswijziging

Binnen het bestuur van Alles Kids in Drenthe hebben een aantal wijzigingen plaatsgevonden. Initiator Ronald Grevink en Dènis Assen hebben het bestuur verlaten om zich op nieuwe uitdagingen te richten. Ter vervanging is Martijn Rolink aan het bestuur toegevoegd. Martijn is Alles Kids in Drenthe vrijwilliger van het eerste uur en zal zich binnen het bestuur bezighouden met alle technische zaken.

Het bestuur van Alles Kids in Drenthe bestaat nu uit Sandra Mulder, Bea Meppelink-De Jager, Rudith Backers-Van der A en Martijn Rolink.