E&O bezig met reddingsplan

Emmen - Handbalvereniging E&O maakt financieel gezien moeilijke tijden door. Door teruglopende sponsorinkomsten, oplopende kosten en schulden uit het verleden is de vereniging in moeilijkheden geraakt.

Het bestuur is momenteel vrijwel dagelijks bezig om orde op zaken te stellen samen met enkele mensen van buiten de vereniging. Er zijn gesprekken met de schuldeisers over sanering van de schulden, er wordt flink gesneden in de kosten en met diverse acties worden de inkomsten vergroot.

Afgelopen september werd duidelijk dat de handbalclub de huurachterstand van 70.000 euro aan de gemeente Emmen niet kon betalen.

Het zgn. fanplan, men steunt E&O als fan met een bijdrage van € 100, is een succes, net zoals de rommelmarkt en de Grote Club Actie dit waren. Er lopen nog acties en vooraf aan de wedstrijd tegen Hurry Up wordt een groot sponsordiner georganiseerd. Ook volgen vermoedelijk nog een kerstbingo en een kniepertiesactie.

Obligaties

Daarnaast wordt er met een aantal sponsoren gesproken over een zgn. kantineplan. Door het uitgeven van 'obligaties' van € 5000 verwacht E&O een aantal sponsoren te kunnen bewegen een bijdrage aan het voortbestaan te leveren met de opbrengsten van de kantine als onderpand. Hiervoor is het wel een absolute voorwaarde, dat allereerst de schulden worden gesaneerd! Vooral het standpunt van de huisbankier van E&O is daarbij bepalend.

Hoewel de situatie bepaald niet eenvoudig is, is het bestuur van E&O ervan overtuigd, dat er een goede kans bestaat, dat de vereniging de komende jaren op een financieel gezonde basis handbal op niveau kan blijven spelen. De jeugdopleiding staat als een huis en van hieruit wil de vereniging verder blijven bouwen aan tophandbal in de regio Emmen.