Lustkapper thuis geconfronteerd

Emmen – De praktijken van lustkapper Harry S. waren al jarenlang berucht in Emmen en omgeving. Zondagavond besteedde het SBS6-programma Undercover In Nederland van Alberto Stegeman aandacht aan zijn ‘knipbeurten’.

De ‘comeback’ van de lustkapper werd aan Stegeman gemeld door Lisanne Munneke. De Emmense, ooit deelneemster aan de Miss Emmen-verkiezing, vertelde in de uitzending van zondag dat S. haar op vele manieren lastigviel. Zo belde hij haar zeker drie keer per week op en gluurde hij bij haar woning naar binnen. Ook vroeg hij Munneke om model te staan voor een knipcursus. Lisanne besloot uiteindelijk haar ramen te blinderen. ‘Ik voelde mij in mijn privacy aangetast’.

Al sinds de jaren negentig knipt de 53-jarige S. vrouwen aan huis, maar kan daarbij zijn handen niet thuishouden en doet hij oneerbare voorstellen. De rechter in Assen stelde in februari 2009 vast dat de man zich in tenminste één geval heeft schuldig gemaakt aan aanranding en huisvredebreuk. S. kreeg daarvoor 180 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar en reclasseringstoezicht.

Twee andere vrouwelijke slachtoffers, Mandy en Margret, vertellen ook dat zij de vraag van S. kregen om model voor hem te zijn. ‘Hij stopte maar niet met het sturen van sms-jes. Ik denk dat er steeds een schepje bij hem bovenop komt. Het is niet helemaal in orde bij hem daarboven.’ Ook beweert hij dat hij eigenaar zou zijn van drie kapsalons in Emmen, waaronder die van Helien Brink aan de Meerstraat. ‘Ik weet niet eens hoe hij eruit ziet’, zei Brink tegen Stegeman.

Praktijkopleider Edwin van Gorp stond in de uitzending met zijn mond vol tanden. ‘Dit heb ik echt nog nooit gezien. Dit is een blamage voor ons vak.’

Stegeman zette vervolgens een actie met de verborgen camera op. Het relaas was zondagavond te zien. Daarin nodigde S., onder de naam ‘Alex’, een vrouw (in het complot van Stegeman) uit bij hem thuis. Opmerkelijk was ook het gebruik van een aparte haarcrème door de lustkapper. Volgens één van de geïnterviewde vrouwen zou het gaan om sperma van S. Uiteindelijk leidt het tot een confrontatie bij de woning van S. aan de Varenkamp in de wijk Emmermeer.

Dossier

Lees meer over de lustkapper in het speciale dossier van Emmen.nu.

Bekijk de uitzending terug via de website van Undercover In Nederland.