Sloop waterspeelplaatsen uitgesteld

Emmen – Het college van b&w gaat voorlopig nog niet over tot sloop van de waterspeelplaatsen. In eerste instantie zouden twaalf van de zestien pierebadjes al in september worden gesloopt.

Wakker Emmen heeft om uitstel gevraagd omdat de partij meer waterspeelplaatsen wil behouden. Wakker Emmen wil dat het college eerst de situatie bespreekt met de gemeenteraad, waarbij de partij wil dat de 150.000 euro sloopkosten worden ingezet voor renovatie en het behoud van de waterspeelplaatsen.

Raadslid Gunnar Jens Bijlsma. 'We zijn blij dat het college de sloop uitstelt en niet volgens plan in september gaat slopen.  Het is een stap in de goede richting, maar Wakker Emmen wil de waterspeelplaatsen behouden voor de jeugd.'

Tijdens de commissievergadering wonen en ruimte gaat Wakker Emmen de wethouder verzoeken om met een voorstel te komen tot behoud van het merendeel van de waterspeelplaatsen. 'We moeten niet de bereidheid schuwen om extra geld te willen in zetten. Het kan toch niet zo zijn dat er in het nieuwe dierenpark op de Es en het nieuwe centrum plein voor grote bedragen aan waterpartijen worden aangelegd en er geen budget is voor de waterspeelplaatsen van onze eigen jeugd', zegt Bijlsma.