Kunstenaars op de Hondsrug

Nieuw-Amsterdam - Mevrouw Godelieve van der Heijden, kunsthistorica, houdt op woensdag 28 augustus een lezing over kunstenaars die in de loop der tijden speciaal naar Drenthe kwamen om inspiratie op te doen.

Als Vincent van Gogh in de winter van 1883 kennismaakt met Drenthe, schrijft hij opgetogen aan broer Theo dat hij zijn landje gevonden heeft en hij voegt eraan toe dat  ‘een zodanige natuur wel eens dingen wakker kan maken in een gemoed, die anders nooit wakker geworden zouden zijn’.

Het verhaal over de  Kunst in het Hondsrug gebied wil laten zien wat wakker is geworden in het gemoed van de vele honderden kunstenaars, die naar Drenthe zijn afgereisd. Een van de voornaamste trekpleisters van Drenthe toen en nu is de natuur.

Bent u geïnteresseerd in kunst, kom dan op woensdag 28 augustus om 19.30 naar het Van Gogh Huis. De kosten zijn € 5,- per persoon, dit is inclusief de koffie en cake. Voor reservering kunt u bellen met het Van Gogh Huis, telefoon 0591-555600 of u per mail aanmelden  info@vangogh-drenthe.nl.