Twee pierebadjes Bargeres gered

Emmen - Wijkvereniging Bargeres heeft in overleg met gemeente Emmen besloten twee van de vijf waterspeelplaatsen in de wijk te handhaven. Beide pierebadjes in de groenzone worden gesloopt en vervangen door een nieuw bad achter de Rolderbrink.

Die nieuwe speelplaats komt in het Indianendorp te liggen.

Ook het sproeibadje in de Orvelterbrink wordt gesloopt. 'Door achterstallig onderhoud zou hier veel moeten gebeuren, waar de gemeente geen geld voor heeft. Wij hanteren het beleid dat we geen geld investeren in achterstallig gemeentelijk onderhoud', aldus voorzitter Marlies Zeeman.

Aan de sproeibadjes in de Slener- en Hesselterbrink hoeft slechts zo weinig aangepast te worden, dat deze open kunnen blijven. Wel onderzoekt de wijkvereniging of die aan de Hesselterbrink voldoende gebruikt wordt. Daar bestaan nog twijfels over.

Waar gesloopt wordt, wordt volgens de wijkvereniging gras ingezaaid. Zeeman: 'Voor het Indianendorp zal de gemeente samen met de Wijkvereniging (met nog een derde partij die zich gemeld heeft) onderzoeken wat haalbaar en betaalbaar is. De gedachte gaat uit naar een robuuste waterpomp met iets van een kanalensysteem. Op welke termijn dit gerealiseerd zal worden, is nog niet duidelijk.

De gemeente geeft aan dat openstelling van de waterspeelplaatsen dit jaar door WMD alsnog min of meer wordt gedoogd, in de zin dat er geen controles plaatsvinden. Maar Zeeman stelt dat het voor de waterspeelplaats in het Indianendorp fijn zou zijn als deze open kon gaan. 'Omdat deze in het verleden altijd zo intensief wordt gebruikt. Toch kiest het beheerdersechtpaar er in overleg met de wijkvereniging niet voor om de kraan open te zetten, omdat deze plaats in zo’n slechte staat verkeert.  Er zit een gat in het asfalt, waardoor er gevaar is op ongelukken.'

Het beheerdersechtpaar is zoekende naar alternatieven, zoals tuinsproeiers, zodat de kinderen deze zomervakantie toch nog lekker kunnen spelen met water in het Indianendorp.