'Beatzzz is geen homobar'

Emmen - Gesneuvelde ruiten, afgescheurde vlaggen, een bespuugde en met urine overgoten buitengevel. Passerende oproerkraaiers die het bezoekend publiek weer eens voor rotte vis uitmaakt of lastig valt.

Uitbaters Ricci en Frits Lambers van de aan de Hoofdstraat gevestigde uitgaansgelegenheid Beatzzz kijkt er eigenlijk nauwelijks meer van op.

Hun bar is sinds de opening in 2011 regelmatig het mikpunt van pesterijen. De twee krijgen opmerkingen dat ze gek zijn dat ze Beatzzz zijn begonnen.

'Emmen verdient deze tent niet, krijgen we dan te horen. Weet je, dat vind ik bijna een goeie uitspraak.' Het probleem waar Ricci en Frits zich mee geconfronteerd zien, is dat Beatzzz vooral gezien wordt als een gaybar. 'Er zijn groepen mensen die kennelijk niet kunnen accepteren wat ze niet kunnen begrijpen', aldus Ricci.

Bovendien klopt dat label voor geen meter, stelt ze. 'Dit is geen homobar, maar een café voor een open minded publiek, dat onderling respect voor elkaar heeft en zich keurig gedraagt. Iedereen is hier welkom. Gelukkig hebben we ook veel bargasten die zich niets aantrekken van de vooroordelen.'

Volgens Ricci zijn er zelfs avonden waarop er zich geen gays bevinden in Beatzzz. 'Ja eentje, dan. Maar die staat achter de bar.' De angst dat er te pas en te onpas `zomaar in ieders billetjes wordt geknepen', wuift ze dan ook weg. Om die reden werken we met toegangspasjes.

Wie Beatzzz regelmatig wil bezoeken, moet lid worden. Zonder pasje kom je er niet in. 'Mocht er zich ongepast gedrag voordoen, ben je je pasje kwijt en mag je vertrekken. We voegen dus echt iets extra's toe aan het uitgaansleven in Emmen.'