Kranen fonteintjes dichtgedraaid

Emmen - De zestien waterspeelplaatsen in Emmen, zoals in de wijken Angelslo en Bargeres, dreigen te verdwijnen in verband met de veiligheid. De PvdA-fractie heeft het college gevraagd wat precies de plannen zijn met de pierebadjes.

De socialisten vinden dat de speelplaatsen een belangrijke sociale functie vervullen. 'We zien ook dat er veel plezier is rond de waterspeelplaatsen en dus wil de PvdA dat er in ieder geval wordt gekeken naar wat nodig is om de waterspeelplaatsen te behouden', aldus raadslid Henk Smit.

Volgens de partij kost slopen ongeveer 150.000 euro. 'We kunnen ons echter ook goed voorstellen dat je dit geld kunt inzetten om samen met de erkende overleg partners naar oplossingen te zoeken zodat de speelplaatsen behouden blijven. Die verkenning doet ook recht aan de tijd en energie die sommige buurten en wijken nu steken in de speelplaatsen.'

De speelplaatsen zijn begin juni afgekeurd door de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) en de provincie. De WMD stelt dat een deel van de baden niet veilig zijn, aangezien de installatie ervan destijds op een verkeerde manier is aangelegd. Zo loopt het vuile water uit de pierebadjes terug in het drinkwaterleidingnet.

De PvdA-fractie stelt aanstaande donderdag mondelinge vragen tijdens de raadsvergadering.