Lustkapper slaat weer toe

Emmen – De 53-jarige lustkapper uit Emmen is weer actief. Een vrouw uit Emmen heeft bij de politie al ettelijke malen melding gedaan van overlast bij haar woning in de wijk Emmermeer.

De vrouw zegt regelmatig te worden achtervolgd en hij belt veelvuldig aan. Inmiddels heeft ze ramen van haar woning geblindeerd omdat de man bijna iedere dag brutaal naar binnen gluurt. ‘Ik voel me in mijn privacy aangetast’, zegt ze.

De lustkapper belt vrouwen met de vraag of hij hen mag knippen, maar doet daarbij ook oneerbare voorstellen.

Aanranding

Sinds de jaren negentig staat hij bekend als lustkapper. Regelmatig gaf hij zich uit als medewerker van kapperszaken en belde hij bij vrouwen aan om hun haar te doen. Hij kroelde de vrouwen vervolgens door het haar of hanteerde de schaar, waardoor enkele slachtoffers met een verknipte coupe achterbleven.

In 2009 oordeelde de rechtbank dat zijn praktijken -het ging in dit geval om één slachtoffer uit Emmen- aangemerkt konden worden als aanranding. Niet alleen omdat zijn gedrag in strijd was met de sociaal-ethische normen, maar ook omdat hij er volgens zijn slachtoffer opgewonden van werd. Datzelfde jaar maakt de lustkapper bekend dat het over was. ‘Ik kan mijn drang beheersen’, verklaarde hij toen.

'Dubbelganger'

Politiewoordvoerder Dirk Neef zegt een flink aantal meldingen te hebben ontvangen over de lustkapper. De wijkagent gaat de man bezoeken. Neef adviseert vrouwen bij overlast gelijk de politie te informeren.

De Lustkapper wast zijn handen in onschuld. Volgens hem is er een dubbelganger in het spel.