Bewoners Parc Sandur willen gsm-mast bij Rietplas

Emmen – Een nieuwe UMTS-mast bij Parc Sandur moet niet op de nabijgelegen golfbaan, maar op een nieuw te bouwen uitkijktoren bij de Rietplas worden geplaatst.

Dit stelt de wijkvereniging van de kleine woonwijk tussen Nieuw-Amsterdam en Emmen. Wijkbewoners ijveren al jaren voor een nieuwe mast die de tijdelijke voorziening aan de Verlengde Herendijk moet vervangen. Volgens de wijkvereniging is het gsm-signaal van deze mast niet krachtig genoeg, waardoor de mobiele ontvangst in de woonwijk buitengewoon slecht is.

Bestuurslid Jos Haas van de wijkvereniging ervaart het probleem aan den lijve. 'Als ik wil mobiel wil bellen kan dat alleen van een bepaalde plek in mijn garage. Om daar nu mijn bureau neer te zetten, zie ik niet zitten', aldus de wijkbestuurder.

Parc Sandur telt volgens Haas 180 bedrijven die allemaal in meer of mindere mate last hebben van de gebrekkige ontvangst. Een nieuwe mast pal aan de Rietplas in combinatie met een uitkijktoren is voor de lokale bestuurders een prima alternatief. Die moet voorzien worden van een plattegrond die aangeeft wat er te zien is vanuit de toren. De bouw van de toren kan volgens de wijkbestuurder bekostigd worden met de opbrengsten van de grondverkoop aan KPN. Haas ziet helemaal niets in een toren op de golfbaan.